ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Ιωσήφ Μπεϊντάρη
Ημερομηνία Προβολής: 23/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
Για 2 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 4 παντζάρια
- 300 γρ. γιαούρτι σταγγιστο
- 1/3 κ.γ. κάρδαμο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.σ. ξύδι λευκό
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 160 γρ. ψίχα καρυδιού
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα παντζάρια ,τα καθαρίζουμε αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε σε μεγάλο μπολ τη σάλτσα προσθέτοντας στο γιαούρτι το λεμόνι, το κάρδαμο, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τη σάλτσα ανακατεύουντα προσεκτικά για να πάει η σάλτσα παντού.
Φουρνίζουμε για λίγα λεπτά το καρύδι, ίσα ίσα να πάρει χρώμα, το κόβουμε και το προσθέτουμε στα παντζάρια, κρατώντας λίγο στην άκρη για το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τη σαλάτα πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό και καρύδια.