ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/06/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Παναγιώτη Γιακαλή
Ημέρα προβολής: 09/06/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 μερίδα
- 100 γρ. ταλιατέλες
- ½ κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 60 γρ. ντοματίνια
- 1 σκελ. σκόρδο
- 20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 50 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
- Φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε με μία τρυπητή κουτάλα για να βγάλουν τους χυμούς τους. Ρίχνουμε λίγο από το νερό που έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα, σε χαμηλή φωτιά, να μαγειρευτεί.
Στο τέλος ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα pomodoro, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν και δένουμε με το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας, μέχρι για να δέσει ελαφρώς και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Στη συνέχεια ομογενοποιούμε τα υλικά με το ραβδομπλέντερ.
Βάζουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος με το τυρί στην βάση ενός πιάτου, προσθέτουμε από πάνω τις ταλιατέλες με τη σάλτσα pomodoro και σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό.