ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
300 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1½ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
450 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
270 ML ΓΑΛΑ
300 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ 2 ΑΒΓΑ
HΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
100 ΓΡ. BLUEBERRIES
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
300 ML ΓΑΛΑ
50 ΓΡ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, τους κρόκους και το γάλα. Προσθέτουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, το υπόλοιπο μείγμα με το αλεύρι και στο τέλος βάζουμε τα ασπράδια. Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι για pancakes, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο, βάζουμε με κουταλιές τον χυλό, ψήνουμε τα pancakes σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2–2 ½ λεπτά, από κάθε πλευρά και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο καλυμμένο με λαδόκολλα.
Λιώνουμε σε έαν κατσαρολάκι την καστανή ζάχαρη, προσθέτουμε λίγο νερό, τα blueberries, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και ανακατεύουμε, μέχρι να καραμελώσουν τα φρούτα.
Χτυπάμε στο μούλτι το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε τα pancakes, περιχύνουμε με την κρέμα τυριού και προσθέτουμε τα καραμελωμένα blueberries.