ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΓΑΥΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Βασίλη Σακελλαρίου

Ημέρα προβολής 7/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 400 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 500 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 10 γρ. κανέλλα
  • 2 κρόκους αβγών
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια και τη χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό (το εξάρτημα για ζύμες). Ρίχνουμε το χυμό αγαύης και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με τν μαργαρίνη, χρειάζεται λίγη υπομονή. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και την κανέλλα και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Την βγάζουμε από το μίξερ και την πλάθουμε σε 2 ίσους κυλίνδρους. τους τυλίγουμε χωριστά με μεβράνη και τους βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα να σφίξουν. Κόβουμε τα μπαστούνια σε ίσα κομμάτια, περίπου 1 εκατοστού και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.