ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 14/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 4 αβγά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 φέτες ρολό κοτόπουλο ψημένο
- 7 – 8 ντοματίνια
- ½ πιπεριά
- 150 γρ. βρασμένες χυλοπίτες
- ½ φλ. τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να αξιοποιήσουμε το ρολό κοτόπουλο που μας περίσσεψε. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή με οποιοδήποτε μαγειρεμένο κοτόπουλο έχουμε.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με το λάδι. Ψιλοκόβουμε και μια σκελίδα σκόρδο και μόλις μαραθούν οι πιπεριές το προσθέτουμε κι αυτό. Ρίχνουμε και το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Τέλος ρίχνουμε τις βρασμένες χυλοπίτες. Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το τριμμένο τυρί και τα ρίχνουμε από πάνω από τα υλικά. Μόλις σταθεί λίγο η ομελέτα μας, αν δε θέλουμε να την γυρίσουμε κι αν το τηγάνι μας μπορεί να μπει στο φούρνο, τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 4 – 5 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με το λάδι. Ψιλοκόβουμε και μια σκελίδα σκόρδο και μόλις μαραθούν οι πιπεριές το προσθέτουμε κι αυτό. Ρίχνουμε και το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Τέλος ρίχνουμε τις βρασμένες χυλοπίτες. Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το τριμμένο τυρί και τα ρίχνουμε από πάνω από τα υλικά. Μόλις σταθεί λίγο η ομελέτα μας, αν δε θέλουμε να την γυρίσουμε κι αν το τηγάνι μας μπορεί να μπει στο φούρνο, τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 4 – 5 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.