ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Νανά Δαρειώτη

Ημερομηνία προβολής 23/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. τυρί κατίκι Δομοκού
  • 2 κολοκυθάκια
  • ½ φλ. αρακά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ¼ ματσ. άνηθο
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • 2 – 3 φυλλαράκια δυόσμου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις 
  • Αλάτι – πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο, για 2 – 3 λεπτά, μόλις να γυαλίσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένο, και τα κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη. Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια να φύγουν τα νερά πριν τα προσθέσουμε στο μπολ. Προσθέτουμε στη συνέχεια τον αρακά, το κατίκι και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με τα μακαρόνια, το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει η ομελέτα μας, μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στην επάνω σχάρα, για 5 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Εναλλακτικά συνεχίζουμε το ψήσιμο αφού γυρίσουμε προσεκτικά την ομελέτα μας, χωρίς τον φούρνο, για 2 -3 λεπτά ακόμα. Μόλις ψηθεί την σερβίρουμε σε μερίδες. Το συγκεκριμένο φαγητό μπορούμε να το φάμε και την επόμενη μέρα.