ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 26/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 3 ντομάτες
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελ. σκόρδο
- Ξερό βασιλικό
- Φρέσκο βασιλικό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 φλ. καφέ πλιγούρι
- 3 πιπεριές κέρατο
- Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 καρότο
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- Πάπρικα γλυκιά
- Θυμάρι
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Χοντροκόβουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε ρίξει ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψουμε τον πάτο. Προσθέτουμε στη διάρκεια που σοτάρουμε βασιλικό ξερό και φρέσκο, μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (ή ότι άλλο μείγμα έχουμε), πάπρικα και θυμάρι. Αφού σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τον ζωμό λαχανικών και αλάτι – πιπέρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει. Προτού την πολτοποιήσουμε αφαιρούμε το θυμάρι για να μην πικρίσει η σούπα. Αφού την κάνουμε βελουτέ, την ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε ζεστό νερό και το πλιγούρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Εάν έχουμε προμηθευτεί ωμό πλιγούρι τότε ο χρόνος βρασμού θα είναι σχεδόν διπλάσιος. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανού.