ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 11/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. λαζάνια
- 5 φέτες ψητό φιλέτο κοτόπουλο Fountré Ifantis
- 2 πράσα
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για την κρέμα:
- 1 ½ φλ. γάλα
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. ανθότυρο
- ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 3 αβγά
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πράσα ροδέλες. Βάζουμε σε ένα τηγανάκι 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αβγά, το τυρί κρέμα, το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια, 1 μέρος από την τριμμένη γραβιέρα, ρίγανη, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε πρώτα κρέμα, μετά λαζάνια, πράσο, κοτόπουλο, λίγη κρέμα, επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση, τελειώνουμε με λαζάνια, ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά του και να κάνει μια ωραία κρούστα από πάνω. Μόλις ψηθεί αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, για να μπορούμε να το κόψουμε και να σερβίρουμε.