ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μπενέτο Ματθαίου


Ημερομηνία Προβολής: 19/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 πακ. λινγκουίνι
  • 10 γαρίδες μεσαίες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ ποτ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 ματσ. άνηθο
  • 1/3 ματσ. μαϊντανό
  • 2-3 σπιτικούς ζωμούς κότας Knorr
  • Ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • Σπορέλαιο για επάλειψη
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του .

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές σε πολύ μικρά κομματάκια. Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε μόνο την ουρά και το κεφάλι τους, και κόβουμε με ψαλίδι τα μουστάκια τους για να μην μας ενοχλούν όταν θα τις τρώμε.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με αλάτι και πιπέρι για να μαραθούν. Μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα κατευθείαν στο τηγάνι με τις πιπεριές, μαζί με λίγο από το νερό τους. Προσθέτουμε έναν ή δύο ζωμούς, ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλουμε, και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν και να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Κρατάμε το τηγάνι στην άκρη.

Αλείφουμε τις γαρίδες με λίγο ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές, αλατίζουμε και πιπερώνουμε.

Ψήνουμε τις γαρίδες σε ψηστιέρα, στο γκριλ του φούρνου ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σε τηγάνι βάζουμε ένα σπιτικό ζωμό με λίγο βραστό νερό και μόλις διαλυθεί, βάζουμε μέσα τις γαρίδες για να δώσουν μια ωραία αρωματική σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε μεγάλη πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.