ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 29/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Καρύδια
  • Αμύγδαλα (με τη φλούδα τους)
  • Μαύρη Ζάχαρη
  • Κανέλλα
  • 1 μεγάλη κουταλιά μαργαρίνη Βιτάμ (λιωμένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε και απλώνουμε όλο το πακέτο με τα φύλλα επάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Κόβουμε στη μέση με το μαχαίρι όλα τα φύλλα (επάνω στην τσάκιση που ήταν διπλωμένα) χωρίς να τα μετακινήσουμε.  Περνάμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα από το μούλτι για να τα χοντροκόψουμε.

Πασπαλίζουμε με κανέλλα και μαύρη ζάχαρη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πρώτου φύλλου και στη συνέχεια ρίχνουμε αμύγδαλα και καρύδια τριμμένα.  Με προσοχή διπλώνουμε την άκρη του πρώτου κομματιού φύλλου, ώστε να διπλωθεί καλά και ξεκινάμε να ρολλάρουμε σφιχτά για να δημιουργήσουμε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι/πουράκι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα, ξεκινώντας πάντα με το άπλωμα κανέλλας και ζάχαρης, αλλά εναλλάσσοντας τη γέμιση (μία καρύδια, μία αμύγδαλα ή και τα 2 μαζί) για ποικιλία.  Μπορούμε να βάλουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή και σταφίδες.

Τα παρατάσσουμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί (αντικολλητικό ή του φούρνου μας), χωρίς να αφήνουμε κενά ανάμεσά τους για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην ανοίξουν. Αλείφουμε από πάνω όλα τα μπαστουνάκια με λιωμένη μαργαρίνη για να γίνουν πιο τραγανά.

Ψήνουμε στους 200ο C για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν τα μπαστουνάκια μας ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Τα σερβίρουμε όρθια μέσα σε κανάτα ή άλλο σκεύος ή σε πιατελίτσα.