ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Pastry Chef Γιάννη Τσίχλη
Ημέρα προβολής 02/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα
- 5 μπανάνες
- 500 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας
Για το κράμπλ:
- 500 γρ. ζάχαρη καστανή
- 500 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 500 γρ. αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
- 500 γρ. βούτυρο Lurpak
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα γάλακτος:
Βάζουμε τα κουτάκια με το ζαχαρούχο γάλα στη χύτρα ταχύτητας σκεπάζοντας με νερό, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά, από την ώρα που θα σφυρίξει η χύτρα, μέχρι να γίνουν καραμέλα. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν. (Ιδανικά θα μπορούσαμε να το κάνουμε μία μέρα πριν την τελική διαδικασία).
Για το κράμπλ:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μίξερ την καστανή ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου, το μαλακό αλεύρι, το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να γίνουν μια τριμμένη ζύμη, αμμώδους υφής, μη συνεκτική, σε μορφή μικρών βράχων.
Απλώνουμε το κράμπλ, ακανόνιστα, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Έπειτα το ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την σαντιγί:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και το λοβό βανίλιας και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει, να δέσει και να γίνει σαντιγί.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες.
Βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος το κράμπλ και απλώνουμε από πάνω την καραμέλα με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας και τη σαντιγί. Γαρνίρουμε με μπανάνες και βανίλια.