ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ & ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Χρυσόστομο Κοντοκώστα

Ημερομηνία προβολής 01/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ


Για τους μπαμπάδες:

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. χαρουπάλευρο
  • 340 γρ. γάλα
  • 6 αβγά
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μαγιά νωπή 
  • 1 λοβό βανίλιας 
  • 5 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. Flora με 25% βούτυρο

Για το σιρόπι:

  • 1lt νερό
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους

Για το σερβίρισμα:

  • Χυμό από 1 σαγκουίνι
  • Πορτοκάλι & γκρέιπφρουτ φιλεταρισμένα
  • Παγωτό Carte d’ Or Βανίλια Μαδαγασκάρης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, τη ζάχαρη, τα σπόρια από τη βανίλια και τα χτυπάμε. Στη διάρκεια που χτυπάμε το μείγμα προσθέτουμε τα αβγά και το γάλα όπου έχουμε διαλύσει τη νωπή μαγιά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο και το αλάτι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας παίρνουμε τη ζύμη και γεμίζουμε το 1/3 της κάθε φορμίτσας. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό χώρο ή στο φούρνο στους 40 βαθμούς μέχρι να διπλασιαστεί στον όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και αφήνουμε να βράσει για 8 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν οι μπαμπάδες, τους ρίχνουμε μέσα στο χλιαρό σιρόπι για 2 λεπτά περίπου γυρνώντας τους μέσα στο σιρόπι. Μόλις τους σιροπιάσουμε τους αφήνουμε σε μια σχαρίτσα να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο όπου ρίχνουμε λίγο χυμό από σαγκουίνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ φιλεταρισμένα, από πάνω τοποθετούμε το μισό μπαμπά και μια μπάλα παγωτό βανίλια.