ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Nίκο Μιχαήλ
Ημέρα προβολής 14/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
- 1,5 κιλό κολοκύθα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 50 ml λικέρ μανταρίνι
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 100 γρ. σταφίδες
- 100 γρ. βούτυρο soft ανάλατο Lurpak
Για τα φύλλα:
- 450 γρ. φύλλο κρούστας ΚΑΝΑΚI
- 50 γρ. βούτυρο soft ανάλατο Lurpak
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λικέρ μανταρίνι, την κανέλλα, τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και την αφήνουμε, για 20 λεπτά, να μαριναριστεί.
Στη συνέχεια σωτάρουμε την μαριναρισμένη κολοκύθα σε μια κατσαρόλα με βούτυρο. Προσθέτουμε το ζουμί από τη μαρινάδα και την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί. Απλώνουμε εναλλάξ 4 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.
Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 5 λεπτά.
Έπειτα απλώνουμε τη γέμιση με την κολοκύθα ανάμεσα σε δύο φύλλα κρούστας σαν μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.