ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Βανέσσα Ζέρη
ΥΛΙΚΑ
  • 1 φύλλο σφολιάτας ΚΑΝΑΚΙ
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. καρυδόψιχα
Για το γλάσο:
  • 1 φλ. άχνη ζάχαρη 
  • 1/2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη και την κανέλλα και ανακατεύουμε. 
Για τα ρολλάκια κανέλλας:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με βούτυρο, σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το μείγμα της γέμισης. 
Τυλίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε ρολλάκια. 
Τοποθετούμε τα ρολλάκια κανέλλας σε ένα ταψί καλυμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά. 
Για το γλάσο:
Βάζουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη, το απόσταγμα βανίλιας και το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ρολλάκια κανέλλας.