ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΠΑΤΟ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26 ΕΚ.

 

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ

400 ΓΡ. ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)

200 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

100 ΓΡ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

1 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛ. ΝΕΡΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

2 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥΣ

 

Για τον μπακλαβά με πραλίνα

Τρίβουμε ελαφρώς στο μούλτι τα φουντούκια. Ζεσταίνουμε την πραλίνα φουντουκιού. Προσθέτουμε στα ψιλοκομμένα δαμασκηνα, τα τριμμένα φουντούκια, την κανέλλα και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα. Απλώνουμε 4 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο. Ρίχνουμε το 1/3 από την πραλίνα φουντουκιού και από πάνω πασπαλίζουμε με το 1/3 από το μείγμα με τα φουντούκια.

Καλύπτουμε με 2 φύλλα βουτυρωμένα, απλώνουμε άλλο 1/3 από τη πραλίνα και το μείγμα φουντουκιού, βάζουμε 2 ακόμα φύλλα, την υπόλοιπη πραλίνα και το μείγμα φουντουκιού και κλείνουμε με 4 φύλλα βουτυρωμένα. Πιέζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν. Αλείφουμε με βούτυρο, χαράζουμε και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα. Σιροπιάζουμε τον μπακλαβά ζεστό με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.