ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Πάνο Σταμούλη
Ημερομηνία προβολής 04/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 500 γρ. πράσα
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- ¼ ματσ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πράσα μεγάλα κομμάτια, αποφεύγοντας το πράσινο μέρος του. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με 3 – 4 κ.σ. λάδι για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε και το σκόρδο σε χοντρές φέτες. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το κρασί και τη μουστάρδα. Κόβουμε το μπακαλιάρο και του προσθέτουμε πιπέρι. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και 2 φύλλα δάφνης στα πράσα και τέλος το μπακαλιάρο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αν έχουν πιει πολύ λάδι τα πράσα προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα. Αφήνουμε να ψηθεί για 4 – 6 λεπτά. Πριν σερβίρουμε αφήνουμε λίγη ώρα να έρθει το φαγητό μας σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.