ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Πάνο Σταμούλη

Ημερομηνία προβολής 04/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 500 γρ. πράσα 
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πράσα μεγάλα κομμάτια, αποφεύγοντας το πράσινο μέρος του. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με 3 – 4 κ.σ. λάδι για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε και το σκόρδο σε χοντρές φέτες. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το κρασί και τη μουστάρδα. Κόβουμε το μπακαλιάρο και του προσθέτουμε πιπέρι. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και 2 φύλλα δάφνης στα πράσα και τέλος το μπακαλιάρο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αν έχουν πιει πολύ λάδι τα πράσα προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα. Αφήνουμε να ψηθεί για 4 – 6 λεπτά. Πριν σερβίρουμε αφήνουμε λίγη ώρα να έρθει το φαγητό μας σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.