ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Κωνσταντίνα Λίτσα

Ημερομηνία προβολής 22/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μπαρμπούνια 
  • 4 λεμόνια 
  • Ρίγανη φρέσκια
  • Μάραθο φρέσκο 
  • Σπόρους μάραθου
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο όσο να καλυφθεί ο πάτος. Βάζουμε μάραθο στη κοιλιά των ψαριών. Βάζουμε τα μπαρμπούνια μέσα στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με μαραθόσπορο και ρίγανη, προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι, καλύπτουμε τα μπαρμπούνια με φέτες λεμονιού, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Δεν πρέπει να ξεσκεπάσουμε όσο ψήνονται τα ψάρια μας.