ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά
Ημερομηνία προβολής 22/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 1 άτομο)
- 200 γρ. καλκάνι φιλέτο
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 1 κρεμμύδι
- ½ ματσ. μάραθο
- 1 σφην. ούζο
- 1 σφην. κρασί λευκό
- 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 3 κ.σ. Flora με 25 % βούτυρο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 2 πατατούλες
- 2 κλων. ρίγανη φρέσκια
- 2 κλων. λεμονοθύμαρο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε το ζωμό λαχανικών σε 3 φλ. βραστό νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελάχιστα ίσα να ‘γλυκάνει’. Προσθέτουμε το ψάρι και το ψήνουμε από κάθε πλευρά τόσο όσο να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και το ούζο. Προσθέτουμε το μάραθο, 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο,3 κ.σ. ζωμό λαχανικών και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα να δέσει η σαλτσούλα. Βράζουμε τις πατατούλες. Λιώνουμε 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο, ψιλοκόβουμε λεμονοθύμαρο και φρέσκια ρίγανη και σοτάρουμε τις πατατούλες μας. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τις βγάζουμε. Σερβίρουμε το ψάρι μας μαζί με τις πατατούλες!