ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά
Ημέρα προβολής 04/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα λαυράκι
- 300 γρ. σπανάκι
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
Για την τριμμένη πατάτα:
- 1 μεγάλη πατάτα
- 2 κ.σ. λευκό ξίδι
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο.
Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη. Ρίχνουμε αλάτι, το λευκό ξίδι και την στύβουμε.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με βούτυρο και απλώνουμε την τριμμένη πατάτα. Έπειτα την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε το φιλεταρισμένο λαυράκι και το ψήνουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε το λαυράκι με το σπανάκι και την τριμμένη πατάτα. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.