ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Δέσποινα Βαϊοπούλου
Ημερομηνία Προβολής: 8/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 τσιπούρες (ή άλλο ψάρι χωρίς πολλά κόκαλα)
- 500 γρ. ντοματίνια
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 3-4 φλ. νερό
- 200 ml κρασί λευκό
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1 ματσ. μαϊντανό
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε το άκουα πάτσα – το ‘τρελό νερό’ βάζοντας σε βαθύ τηγάνι το λάδι, το σκόρδο, το κρασί και το νερό.
Κόβουμε όλα τα ντοματίνια στη μέση και κρατάμε 10 ολόκληρα. Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια στο νερό και τον μισό μαϊντανό χοντροκομένο, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει για 5 λεπτά, με το χρόνο να μετράει από το σημείο βρασμού και μετά.
Μόλις βράσει το τρελό νερό, τοποθετούμε μέσα τις τσιπούρες, προσθέτουμε το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Μετά από 5-6 λεπτά σηκώνουμε το καπάκι, προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό για να έχει πιο ζωντανό χρώμα, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 10-12 λεπτά.
Σερβίρουμε σε μεγάλη βαθειά πιατέλα και περιχύνουμε τα ψάρια με τα ντοματίνια και τον μαϊντανό από την κατσαρόα και λίγο ωμό μαϊντανό ψιοκομμένο για πιο έντονο χρώμα.