ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Τσιβουράκη
Ημερομηνία προβολής 17/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- 400 γρ. γαρίδες
Για τη μαρινάδα:
- 2 λεμόνια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Πιπέρι μαύρο & ροζ
- Αλάτι
Για τη σαλάτα:
- 2 αβοκάντο
- 2 ντομάτες
- ½ ματσ. άνηθο
- 30 ml ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
Για τη κρέμα ανθότυρου:
- 100 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. ανθότυρο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
- Φύκια για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε εντελώς τις γαρίδες από το κέλυφος και τα κεφάλια, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό από 2 λεμόνια, ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και της αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά τουλάχιστον, στο ψυγείο. Στη συνέχεια κόβουμε το εξωτερικό μέρος της ντομάτας, αποφεύγοντας τα σπόρια. Κόβουμε τη ντομάτα σε κύβους και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε το αβοκάντο το κόβουμε κύβους και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ντομάτα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, φυλλαράκια άνηθου, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ ανθότυρο, γιαούρτι, αλάτι, χυμό από ½ λεμόνι, ελαιόλαδο και χτυπάμε.
Για το στήσιμο του πιάτου φορμάρουμε σε τσέρκι το αβοκάντο με την ντομάτα και από πάνω συμπληρώνουμε με τις μαριναρισμένες γαρίδες. Από πάνω βάζουμε την κρέμα ανθότυρου και γαρνίρουμε με φύκια.