ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
ΥΛΙΚΑ
50 γρ. ταραμά
χυμό από 1-2 λεμόνια
½ ποτ. καλαμποκέλαιο
1 μικρό ματσ άνηθο για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε μους ταραμά, ακολουθούμε την λογική της μαγιονέζας: δουλεύουμε δηλαδή σιγά σιγά με λάδι. Δεν χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο, γιατί έχει βαριά γεύση. Ρίχνουμε πρώτα στο μπλέντερ τον ταραμά και τον χτυπάμε με χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο, διότι αν το ριξουμε όλο μαζί θα λιώσει η μους. Χτυπάμε ξανά, μέχρι η μους να αποκτήσει την υφή σαντιγίς! Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.