ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Άγγελο Κάρδαρη
Ημέρα προβολής 26/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
Για τη μους σοκολάτας:
- 200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 450 γρ. Arla κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)
Για την κομπόστα μπανάνας:
- 1 μπανάνα (σε φέτες)
- 40 γρ. βούτυρο Lurpak
- 50 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. μέλι
- 1 μπανάνα (για πουρέ)
- 2 φύλλα ζελατίνης
Για τη διακόσμηση:
- Τσιπς μπανάνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κομπόστα μπανάνας:
Κόβουμε τη μία μπανάνα σε φέτες.
Κόβουμε την άλλη μπανάνα σε κομματάκια με μαχαίρι, μέχρι να γίνουν πουρές. Έπειτα περνάμε τις φέτες μπανάνας από το τηγάνι, με λιωμένο βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη μους:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά, την κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ενσωματώνουμε σταδιακά τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μους.
Για την καραμέλα:
Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, τη ζάχαρη με μια κουταλιά νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μέλι, τον πουρέ της μπανάνας, τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα, τις καραμελωμένες φέτες μπανάνας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κομπόστα μπανάνας στο ψυγείο να κρυώσει.
Έπειτα τη μοιράζουμε σε μπολάκια και από πάνω προσθέτουμε τη μους σοκολάτας.
Βάζουμε τα μπολάκια με την κομπόστα μπανάνας και τη μους σοκολάτας στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού παγώσουν γαρνίρουμε με τσιπς μπανάνας.