ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Τάσο Πέτκογλου
Ημερομηνία Προβολής: 17/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για τη μους:
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. γλυκό του κουταλιού σύκο
- 100 γρ. σπιτική μπάρα δημητριακών
Για την μπάρα δημητριακών:
- 1/3 φλ. δημητριακά με μέλι
- 1/3 φλ. νιφάδες καλαμποκιού
- 1/3 φλ. βρώμη
- 1/3 φλ. φουντούκια
- 1/3 φλ. αμύγδαλα
- 1/3 φλ. σταφίδες
- 1/3 φλ. αποξηραμένα κράνμπερις
- 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 85 γρ. μέλι πορτοκαλιάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, τη μαργαρίνη με βούτυρο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν τα υλικά.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα δημητριακά, τη βρώμη, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα cranberries, τα περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας από το κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και το πατάμε καλά να στρωθεί ομοιόμορφα στο ταψί.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και κόβουμε σε μικρές μπάρες.