ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ:
1 ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ
100 ML ΞΙΔΙ
ΝΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ:
2 ΑΒΟΚΑΝΤΟ (ΩΡΙΜΑ)
50 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
2 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
½ MIΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
½ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με νερό, ξίδι και αλάτι, για 10 λεπτά, τις κρυώνουμε και τις αποφλοιώνουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αβοκάντο. Προσθέτουμε, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα βάζουμε τη μισή μικρή καυτερή πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο τυρί κρέμα και το ελαιόλαδο. Λιώνουμε τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν μους.
Σερβίρουμε τη μους αβοκάντο σε μικρές μπουκιές. Προσθέτουμε από πάνω τις ψιλοκομμένες βρασμένες γαρίδες. Γαρνίρουμε με μαϊντανό, βάζουμε κομματάκια από τη μικρή καυτερή πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.