ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μεντζέλο Δροσόπουλο

Ημερομηνία προβολής 20/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. κατεψυγμένα φασολάκια στρογγυλά Ifantis
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 2 δαφνόφυλλα 
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 σφήν. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 400 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε νερό αλατισμένο σε μια κατσαρόλα. Ζεματάμε τα φασολάκια για 5 – 6 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε όσο να ξανθύνουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και ύστερα προσθέτουμε τη ντομάτα και δαφνόφυλλα. Αφήνουμε να μισομαγειρευτεί η σάλτσα μας, και της προσθέτουμε νερό από τα φασολάκια που βράσαμε για να είναι αραιή. Βάζουμε τα φασολάκια σε ένα μεγάλο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα μέρος της σάλτσας. Κόβουμε τη λαδόκολλα σε 4 ίσα φύλλα, γεμίζουμε με τα φασολάκια και από πάνω βάζουμε λίγη σάλτσα, διπλώνουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά. Για να μη μας καεί το ταψί ρίχνουμε λίγο νερό προσεκτικά. Μόλις ψηθεί το φαγητό μας ζεσταίνουμε ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και περιχύνουμε το φαγητό μας με το καυτό λάδι. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.