ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΠΙΠΕΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μίνω Κονίδη

Hμέρα προβολής 28/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. μοσχάρι κιλότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 100 γρ. μουστάρδα Maille με ολόκληρους σπόρους σιναπιού
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Δενδρολίβανο φρέσκο
  • Φύλλα ρόκας
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 φλ. χονδρό αλάτι
  • 1 φλ. κόκκους πιπεριού

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι, αφού αφαιρέσουμε το κρέας. Προσθέτουμε το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και λίγο νερό.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε δενδρολίβανο, θυμάρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη σάλτσα με τα πιπέρια στο κρέας.
Το τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Όταν ψηθεί το κρέας το κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας, γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.