ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2017
Βαθμός δυσκολίας:
BURGER ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ:
600 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1 ΚΑΡΟΤΟ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΙ
2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
1 Κ.Σ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
6 Κ.Σ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 ΑΒΓΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
6 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΚΕΤΣΑΠ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΓΙΑ ΤΑ BURGER:
8 ΜΙΚΡΕΣ ΠΙΤΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
2 Κ.Σ. ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
AΓΡΙΑ ΡΟΚΑ
ΦΥΛΛΑ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ
ΦΛΟΙΔΕΣ ΑΠΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Για τα burger με μπιφτέκι κοτόπουλου:
Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο, το κολοκυθάκι και τα ρίχνουμε στον κιμά κοτόπουλου. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα αλάτι πιπέρι, τη ρίγανη, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο, σκεπασμένο με διαφανη μεμβράνη, για 30 λεπτά να σφίξει.
Στη συνέχεια πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και τα θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 15 λεπτά.
Για τη σάλτσα ανακατεύουμε την κρέμα βαλσαμικού BBQ με την κέτσαπ και τη μουστάρδα.
Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις πίτες, για 2-3 λεπτά.
Φτιάχνουμε τα burger αλείφοντας με λίγη μαγιονέζα τις μισές ψημένες πίτες. Προσθέτουμε ένα φύλλο μαρουλιού, το μπιφτέκι, τη σάλτσα BBQ, τη ρόκα, τις φλοίδες τυριού καλύπτουμε με τις υπόλοιπες ψημένες πίτες, αλειμμένες με σάλτσα BBQ και σερβίρουμε.