ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΚΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Μιλτιάδη Γραμμένο

Ημερομηνία Προβολής: 29/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

YΛΙΚΑ

Για την σαντιγί μόκα:

 

  • 1 συσκ. φυτική σαντιγί Morfat creamy
  • 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • ½ φλ. γάλα
  • 1 σφην. λικέρ φουντουκιού

 

Για το μπισκότο με σοκολάτα και μέλι:

 

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft
  • 2 κ.σ. τρίμμα σοκολάτας
  • Φραγκοστάφυλα για τη διακόσμηση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν να χτυπήσουμε τη φυτική σαντιγί τη βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο της στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ φουντουκιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό και τέλος προθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά δυνατά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Αφήνουμε την κρέμα μας στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει.

Για τη βάση της τούρτας αλέθουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη.

Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το μέλι και τις δύο κουταλιές τριμμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Στρώνουμε λαδόκολα σε ένα μεγάλο χαμηλό ταψί και αδειάζουμε πάνω το μείγμα των τριμμένων μπισκότων. Σκεπάζουμε με λαδόκολα και με τα δάχτυλα, σιγά σιγά το ανοίγουμε σε διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε και σε πάχος ενός εκατοστού.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά μέχρι να σφίξει το μπισκότο.

Στήνουμε το γλυκό με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Στον πρώτο τρόπο παίρνουμε μερικά κομματάκια μπισκότου και τα στρώνουμε σε κουτάλι της σούπας.

Τοποθετούμε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας από τη μόκα σαντιγί, στην κορυφή της βάζουμε ένα φραγκοστάφυλο, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο σε σκόνη και σερβίρουμε.

Εναλλακτικά σε ποτήρι τοποθετούμε ένα ψηλό κουτάλι που μένει μέσα στο ποτήρι μέχρι το σερβίρισμα. Στρώνουμε στον πάτο του ποτηριού λίγη σοκολάτα κουβερτούρα, από πάνω τρίμματα μπισκότου, από πάνω τη φυτική κρέμα και λίγα κράνμπερις και επαναλαμβάνουμε σε στρώσεις μέχρι να γεμίσει το ποτήρι, στηρίζοντας τα υλικά κυρίως πάνω στο κουτάλι δημιουργώντας ένα ωραίο οπτικό εφέ.

Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και μερικά φραγκοστάφυλα και σερβίρουμε.