ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου    
ΥΛΙΚΑ
  • 1 φύλλο σφολιάτας 
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά  (για σαντιγί)
  • 200 γρ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, σμέουρα)
  • Άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε τέσσερα όμοια φύλλα τη σφολιάτα και με ένα πιρούνι τρυπάμε τα φύλλα σε όλη την επιφάνειά τους, έτσι ώστε να μην φουσκώσουν πολύ στο ψήσιμο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφού ψηθούν, αφήνουμε τα φύλλα σφολιάτας να κρυώσουν. 
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη, τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. 
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το χτυπημένο μείγμα με τα αβγά και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα μεταφέρουμε το ενιαίο μείγμα σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά, με μία μαρίζ, για 8 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα ταψί και την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, η οποία πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα. Έπειτα αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη βάζουμε στο ψυγείο. 
Όταν η κρέμα είναι καλά παγωμένη την ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα και προσθέτουμε με μία μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις την σαντιγί.
Μόλις τα δύο μείγματα ομογενοποιηθούν, τοποθετούμε την κρέμα λεμονιού σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε σε ένα πιάτο, με την σακούλα ζαχαροπλαστικής, λίγη από την κρέμα λεμονιού. Προσθέτουμε ένα ψημένο φύλλο σφολιάτας, μία στρώση από κόκκινα φρούτα, λίγη από την κρέμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. 
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε άλλη μία στρώση από κρέμα και κόκκινα φρούτα. 
Τοποθετούμε ένα τρίτο φύλλο σφολιάτας και τελειώνουμε με ένα ψημένο φύλλο σφολιάτας, το οποίο θρυμματίζουμε με τα χέρια, προσθέτουμε κόκκινα φρούτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.