ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Λινό
Ημέρα προβολής 11/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για το μαστέλο:
- 125 γρ. μαστέλο
- 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
Για τη μαρμελάδα φράουλα:
- ½ κιλό φράουλες
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μαρμελάδα φράουλας:
Κόβουμε το κοτσάνι από τις φράουλες.
Κόβουμε τις μεγάλες φράουλες στη μέση, τις μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες. Βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσουν να βράζουν, ανακατεύουμε 1-2 φορές και αφήνουμε την μαρμελάδα για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Για το μαστέλο:
Κόβουμε το μαστέλο σε φέτες και τις ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές, για 1-2 λεπτά.
Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε το μαστέλο με την μαρμελάδα φράουλας.