ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΕΖΕΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Μαρίνο Κοσμά

Ημερομηνία Προβολής: 06/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ασπράδι αβγού (περίπου 10 αβγά)
  • 500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 15 γρ. πράσινο τσάι μάτσα
  • 1 κοφτό κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε την μαρέγκα (με ελβετική τεχνική): ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη, προσθέτουμε το τσάι και μια βανίλια. Προσθέτουμε τη σκόνη τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά. Στον κάδο του μίξερ (αν είναι μεταλλικός) ή σε μπολ ανοιξείδωτο ρίχνουμε ένα ασπράδι και το μείγμα ζάχαρης. Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία ρευστοποιείται το μείγμα. Όταν λιώσει η ζάχαρη βάζουμε τον κάδο στο μίξερ (ή χτυπάμε με μίξερ χειρός) και χτυπάμε σταθερά σε μεσαία ταχύτητα, εως ότου το μείγμα διογκωθεί και αποκτήσει σταθερή δομή.

 

Στη συνέχεια γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ. Aν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε ένα κορνέ με λαδόκολλα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Σχηματίζουμε μπεζέδες με το κορνέ. Ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο, στους 120 βαθμούς, για 45 λεπτά, στον αέρα. Δεν ανοίγουμε τον φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αν έχουμε πολύ δυνατό φούρνο προσέχουμε επίσης να μην σκάσουν οι μπεζέδες. Αφού ψηθούν, ανοίγουμε τον φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν μέσα.  Τους πασπαλίζουμε με πράσινο τσάι και τους σερβίρουμε. Διατηρούνται εκτός ψυγείου 5-7 μέρες.