ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 10-12 ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ
180 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
180 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
120 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
3 ΜΕΓΑΛΑ ΑΒΓΑ (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
½ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
½ Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ
2 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:
240 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
480 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
2 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ
2 Κ.Σ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ
EKTΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, για 1 λεπτό, στη δυνατή ταχύτητα, και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια απαλή κίτρινη κρέμα.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε το αλάτι, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Βάζουμε το μισό μείγμα της ζύμης σε ένα μπολ, και το άλλο μισό το αναμειγνύουμε με το κακάο κοσκινισμένο και δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια μοιράζουμε τα δύο μείγματα, εναλλάξ, με κουταλιές σε φορμάκια σιλικόνης.
Χτυπάμε τα φορμάκια στον πάγκο να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα και με ένα κουταλάκι
ανακατεύουμε τη ζύμη, ώστε να δημιουργήσουμε σχήματα στα μίνι κέικ.
Τα ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς, για 12-15 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το βάλουμε στο κέντρο του κάθε κέικ.
Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά.
Για την βουτυρόκρεμα:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, το αλάτι, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Μοιράζουμε τη βουτυρόκρεμα σε δύο μπολ. Τη μία κρέμα την αφήνουμε ως έχει, στην άλλη μισή προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Βάζουμε και τις δύο κρέμες σε ένα κορνέ, την κρέμα βανίλια από τη μια πλευρά του κορνέ και την σοκολατένια κρέμα από την άλλη και την απλώνουμε κάνοντας σχέδια πάνω στα μίνι κέικ.