ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 02/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα
Για το κέικ:
- 150 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 180 γρ. γάλα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τα ροδάκινα:
- 450 γρ. κομπόστα ροδάκινο
- ¼ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- ½ κ.γ. κανέλλα τριμμένη
Για την κρέμα:
- 1 ½ φλ. σιρόπι κομπόστας
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Για τη διακόσμηση:
- 100 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
- 40 γρ. ινδοκάρυδο
- Παγωτό Parfait βανίλια – σοκολάτα Carte d’ or
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, για 5-6 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το γάλα. Βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αλείφουμε με μαργαρίνη, αλευρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ .
Το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά, στους 170 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει, να πάρει χρώμα και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
Για τα ροδάκινα:
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και κρατάμε το σιρόπι στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου και την κανέλλα.
Για την κρέμα:
Βάζουμε το κορν φλάουρ μέσα στο σιρόπι κομπόστας και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί και να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην κατσαρόλα με τα ροδάκινα και τα βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν βράση και να δέσει το σιρόπι.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια τρυπάμε το κέικ με ένα πιρούνι, απλώνουμε το μείγμα με τα ροδάκινα σε όλη την επιφάνειά του και το αφήνουμε να κρυώσει 10-15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε το κέικ ροδάκινο με καρβουδισμένα αμύγδαλα, προσθέτουμε παγωτό και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.