ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CRONUTS ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ – ΚΑΝΕΛΛΑ & ΠΑΓΩΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Nomad Chef Aνδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 28/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 8 ατομικά ή 16 μίνι

Για τα cronuts:

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αβγό
  • ½  κ.γ. καστανή ζάχαρη (για πασπάλισμα)
  • ½ κ.γ. κανέλλα (για πασπάλισμα)
  • 2 φλ. ηλιέλαιο


Για το γλάσο κανέλλας:

  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2- 3 κ.σ. γάλα

Για διακοσμηση:

  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • Παγωτο με 4 γεύσεις Carte D’or


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα cronuts:
Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 3 ίσα μέρη.
Χτυπάμε το αβγό με λίγο νερό.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο.
Αλείφουμε τα φύλλα με το αβγό.
Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλλα.
Κολλάμε  το ένα φύλλο με το άλλο.
Κόβουμε με μία κούπα τη ζύμη σε κομμάτια.
Κάνουμε μια τρύπα στη μέση, με ένα πιο μικρό ποτήρι, σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης.
Έπειτα τηγανίζουμε τα cronuts για λίγα λεπτά σε ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να φουσκώσουν.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για το γλάσο:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, με το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα λείο γλάσο.

Περνάμε τα ζεστά κρόνατς από την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλλα.
Προσθέτουμε το παγωτό, περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.