ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 25 ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΓΙΑ CUPCAKES
220 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
220 ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΒΓΑ
88 ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΜΕΛΑΣΑ
45 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
19 ΓΡ. ΣΚΟΝΗ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
19 ΓΡ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
12 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΑΣΑΣ:
100 ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΜΕΛΑΣΑ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
150 ML ΝΕΡΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΠΑΓΩΤΟ
EKTEΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με την μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε, για 5-7 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σκόνη τζίντζερ, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, τη μαύρη μελάσα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε σε φορμάκια το μείγμα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 13 λεπτά.
Στα 10 λεπτά, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, για 1 λεπτό και την ξανακλείνουμε για να «πέσουν» (να ξεφουσκώσουν) οι πουτίγκες. Αφού ψηθούν, προσθέτουμε το παγωτό σε κάθε πουτίγκα, περιχύνουμε με το σιρόπι μελάσας και σερβίρουμε.