ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

8 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

3 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

500 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

¼ ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ

6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για την τερίνα

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε σε ταψί.ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου. Αφού ψηθούν τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με το ελαιόλαδο την καπνιστή πάπρικα, αλάτι πιπέρι το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τοποθετούμε στον πάτο τις ψημένες πιπεριές Φλωρίνης. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες και πιπεριές Φλωρίνης. Προσθέτουμε το μείγμα με το φρέσκο τυρί κρέμα τον δυόσμο και συνεχίζουμε να βάζουμε σε στρώσεις πιπεριές, μελιτζάνες και πιπεριές.

Καλύπτουμε την τερίνα με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.

Στο τέλος την ξεφορμάρουμε και την κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε με φρέσκο τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με δυόσμο.