ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο
Ημέρα προβολής 23/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 60%
- 5 κρόκους αβγών
- 250 ml γάλα
- 250 ml Arla κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη
- Φρούτα του δάσους για τη διακόσμηση (βατόμουρα, σμέουρα, μύρτιλα, φραγκοστάφυλα)
- 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σοκολατένια πουτίγκα:
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε την κρέμα σε βαζάκια.
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε στους 100 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Αφήνουμε τις πουτίγκες να κρυώσουν για 1 ώρα στο ψυγείο.
Τις διακοσμούμε με φρούτα του δάσους και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.