ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Γιώργο Γαβρία
Ημερομηνία Προβολής: 25/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 6 φέτες ψωμί του τοστ ολικής χωρίς κόρα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 400 γρ. καπνιστή γαλοπούλα IFANTIS
- 1 αγγούρι
- 1 ντομάτα
- 1 μαρούλι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 200 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s
- 1 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Με την βοήθεια ενός πλάστη δουλεύουμε τις φέτες του τοστ σαν να ανοίγουμε «φύλλο» μέχρι να γίνουν πολύ λεπτές.
Αλείφουμε το ψωμί με το μείγμα γιαουρτομαγιονέζας, τοποθετούμε από πάνω μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα, γιαουρτομαγιονέζα, μαρούλι, γιαουρτομαγιονέζα και από πάνω μια ακόμα φέτα ψωμί την οποία θα ακουμπήσουμε περίπου στα 2/3 της προηγούμενη για να μας διευκολύνει στο τύλιγμα. Αλείφουμε τη δεύτερη φέτα ψωμιού με γιαουρτομαγιονέζα και από πάνω γαλοπούλα και ντομάτα με γιαουρτομαγιονέζα.
Πιάνουμε την άκρη του ψωμιού και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκι προσέχοντας να μη μας φύγουν τα υλικά.
Κόβουμε το ρολάκι σε 4 ομοιόμορφες φέτες και τις σερβίρουμε ξαπλωτές για να φαίνονται και τα χρώματα στο εσωτερικό τους.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με φέτες μαύρου ψωμιού. Τις ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και τοποθετούμε γιαουρτομαγιονέζα, γαλοπούλα και ένα κομματάκι αγγούρι στην κάτω πλευρά. Από πάνω άλλη μια φέτα ψωμί στα 2/3 της προηγούμενης φέτας, γαλοπούλα, γιαουρτομαγιονέζα και στην άκρη κατά μήκος της γαλοπούλας ένα κομμάτι κόκκινης πιπεριάς. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκι και κόβουμε σε 4 ομοιόμορφες φέτες.
Επαναλαμβάνουμε με άσπρο ψωμί του τοστ ανοιγμένο λεπτό σαν φύλλο, φέτες γαλοπούλας, μαρούλι, γαλοπούλα και κίτρινη πιπεριά. Στα ενδιάμεσα βάζουμε γιαουρτομαγιονέζα στην οποία έχουμε προσθέσει μια κουταλιά της σούπας κέτσαπ για να πάρει ένα όμορφο ροζ χρώμα και ωραία γεύση. Τυλίγουμε σε ρολάκι και κόβουμε σε 4 φέτες.
Σερβίρουμε όλες μαζί τις φετούλες από τα tramezzini που φτιάξαμε σε πιατέλα γαρνίροντας με λαχανικά.