ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Μαρία Πετρίδη
Ημερομηνία Προβολής: 24/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. νουντλς αβγού
- 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 καρότα
- 1 πράσσο
- 2 κρεμμύδια
- ½ μπροκόλο
- 4 πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες
- 1/3 ματσ. άνηθο
- 1/3 ματσ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 σφην. ρακή
- 2 σκελ. σκόρδο
- Αλάτι, πιπερι
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών και το σκόρδο χοντροκομμένο.
Κόβουμε τα φιλετάκια από το μπούτι του κοτόπουλου σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το πράσο κομμένο σε ροδελίτσες και το καρότο σε πολύ λεπτές φετούλες, το μπρόκολο σε μικρές τουφίτσες και τελευταίες τις ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές (χρησιμοποιούμε ουσιαστικά από μισή πιπεριά κάθε χρώματος ψιλοκομμένη). Προσθέτουμε στο τηγάνι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τον άνιθο και το μαϊντανό χοντροκομμένο, τη ρακή και το χυμό λεμονιού αραιωμένο σε λίγο νεράκι, προσθέτουμε και λίγο έξτρα ελαιόλαδο και αφήνουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο να βράσουν στα ζουμιά τους.
Βάζουμε βραστό νερό σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα νουτλς για να μαλακώσουν για περίπου 3-4 λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν τα προσθέτουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να πάνε παντού και να ρουφήξουν τα υγρά από το τηγάνι και να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε 1 κουταλάκι ρίγανη στο τηγάνι αφήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε κατευθείαν σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με λίγο άνιθο ψιλοκομμένο.