ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΑΛ’ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Πασκουάλε Λεμπό

Ημερομηνία Προβολής: 23/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πέννες
  • 500 γρ. ντομάτες κονκασέ Pummaro
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες, ρίχνοντας στο νερό λίγο αλάτι και μια σταγόνα ελαιόλαδο, για όση ώρα προτείνει ο παρασκευαστής. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την καυτερή πιπεριά για να βγάλει τα αρώματα και την αψάδα της. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο πεκορίνο και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε άλλη μια φορά. Αν θέλουμε σερβίρουμε με λίγο επιπλέον πεκορίνο.