ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
- 3 μελιτζάνες
- 200 γρ. φέτα
- 200 γρ. κασέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1/3 ματσ. άνηθο
Για το πανάρισμα:
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά
- Τριμμένη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε λίγο αλατόνερο για να ξεπικρίσουν αν χρειάζεται, τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο καλά και από τις δύο πλευρές, βγάζουμε από το τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί.
Αφού κρυώσουν παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας, τρίβουμε από πάνω με το χέρι λίγη φέτα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο κασέρι.
Καλύπτουμε με άλλη μια φέτα μελιτζάνας σχηματίζοντας ένα “σάντουιτς”.
Ετοιμάζουμε ένα βαθύ και πλατύ μπολ με αλεύρι, ένα βαθύ και πλατύ μπολ με φρυγανιά τριμμένη και ένα βαθύ και πλατύ μπολ στο οποίο χτυπάμε το αβγό.
Πανάρουμε το “σάντουιτς” μελιτζάνας πρώτα από αλεύρι, μετά από χτυπημένο αβγό και τέλος από φρυγανιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να σφίξουν.
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η φρυγανιά.
Για τη σος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο λεπτό λεπτό στον τρίφτη, λίγο ελαιόλαδο και τον άνιθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.