ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΒΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΞΥΝΟΓΑΛΑ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ & ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Καλλίδη

Ημερομηνία προβολής 20/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μακαρόνια βίδες
  • ½ lt ξινόγαλα Δωδώνη
  • 2 αβγά 
  • 200 γρ. ανθότυρο Δωδώνη
  • ½ ματσ. μαϊντανό 
  • ¼ ματσ. δυόσμο
  • ½ φλ. γραβιέρα Δωδώνη τριμμένη 
  • 1 κ.σ. Flora με 3% βούτυρο 
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά, 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τις βίδες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σπάμε μέσα τα αβγά, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ανθότυρο σε χοντρά τρίμματα, γραβιέρα, ξινόγαλο και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε το ταψάκι μας με μαργαρίνη με 3% βούτυρο, αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.