ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Καλλίδη
Ημερομηνία προβολής 20/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μακαρόνια βίδες
- ½ lt ξινόγαλα Δωδώνη
- 2 αβγά
- 200 γρ. ανθότυρο Δωδώνη
- ½ ματσ. μαϊντανό
- ¼ ματσ. δυόσμο
- ½ φλ. γραβιέρα Δωδώνη τριμμένη
- 1 κ.σ. Flora με 3% βούτυρο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά, 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τις βίδες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σπάμε μέσα τα αβγά, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ανθότυρο σε χοντρά τρίμματα, γραβιέρα, ξινόγαλο και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε το ταψάκι μας με μαργαρίνη με 3% βούτυρο, αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.