ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 16/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 4 μελιτζάνες
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 300 γρ. σπιτική ντομάτα Pummaro
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε από το τηγάνι με στραγγιστή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σπιτική ντομάτα Pummaro μαζί με αλάτι, πιπέρι, μια σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και μισό κουταλάκι ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι με μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες απλωμένες σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντροκομμένο μαϊντανό. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα ντομάτας που φτιάξαμε, από πάνω το σκορδογιάουρτο. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα χοντροκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.