ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Σταύρο Γιαννακόπουλο
Ημερομηνία Προβολής: 11/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 100 γρ. απάκι
- 100 ml ανθόγαλο
- Θυμάρι φρέσκο
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ κρεμμύδι
- ½ φλ. ξύδι μπαλσάμικο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμάζουμε όλα τα υλικά: ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα πορτομπέλο σε φέτες. Χοντροκόβουμε τα πλευρώτους και κόβουμε σε κυβάκια το απάκι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το απάκι και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε και το ανθόγαλο για να δέσουν τα υλικά. Αλατίζουμε προσεκτικά, γιατί έχει και το απάκι αλάτι, βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι. Αφήνουμε άλλο ένα λεπτό στη φωτιά και είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με ψημμένη μπρουσκέτα και μία σαλάτα ρόκα.