ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΑΛΤΣΟΥΝΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Ζωή Μελέτη

Ημέρα προβολής 09/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λουκάνικο με πράσο Ifantis
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 2 αποξηραμένα σύκα
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κλων. ρίγανη
  • Αλάτι

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. τσικουδιά
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • ½ φλ. χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την τσικουδιά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά, σκεπασμένη, να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες, τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα σύκα και το λουκάνικο με πράσο, κομμένο σε κυβάκια.
Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι. Βάζουμε τη ζάχαρη και τη ντομάτα κονκασέ. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 20 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη.
Με μία κούπα, την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
Βάζουμε τη γέμιση με τα κρεμμύδια και το λουκάνικο με το πράσο και κλείνουμε τη ζύμη.
Τηγανίζουμε τα κρεμμυδοκάλτσουνα σε ελαιόλαδο, για 2 λεπτά και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ρίγανη.