ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Prive Chef Κυριάκο Αθανασιάδη
Ημέρα προβολής 05/09/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κολοκύθια
- 330 γρ. παριζάκι ελαφρύ Ifantis
- 2 φλ. παρμεζάνα
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 4 αβγά
- 5 κ.σ. γαλέτα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 5-6 φύλλα δυόσμου
- Αλάτι –πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το κολοκυθάκι και το σωτάρουμε σε μαργαρίνη με βούτυρο.
Ρίχνουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη γαλέτα, το μπέικιν πάουντερ, τους κρόκους και το παριζάκι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια ρίχνουμε αλάτι, χτυπάμε τη μαρέγκα και την προσθέτουμε στο κολοκυθάκι.
Αλείφουμε το πυρέξ με μαργαρίνη με βούτυρο και πασπαλίζουμε με γαλέτα. Απλώνουμε το μείγμα με το κολοκύθι και το παριζάκι προσθέτουμε πιπέρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.