ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία προβολής 11/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
Για τα μανιτάρια:
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο σε κυβάκια, τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, τα μικρά κρεμμύδια ολόκληρα, αλάτι – πιπέρι και τα μπαχαρικά (δαφνόφυλλα, πιπέρι, γαρίφαλο) σε πουγκί και σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο προς το τέλος μαζί με το φασκόμηλο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ντοματοπελτέ και 1 ζωμό βοδινού. Ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το πουγκί με τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.
Για να συνοδέψουμε το ραγού μας μπορούμε να φτιάξουμε λουκουμάδες ψωμιού. Κόβουμε σε κομμάτια μια μπαγκέτα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το γάλα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να το ρουφήξουν. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι – πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αβγό και ελάχιστο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τους λουκουμάδες μας. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και βάζουμε 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο και τους τηγανίζουμε περίπου 5 λεπτά για να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
(για 4 άτομα)
Για τα μανιτάρια:
- 1 ½ κ. μανιτάρια πορτομπέλο & πλευρώτους
- 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 σκελ. σκόρδο
- 5 κρεμμύδια μικρά για στιφάδο
- 150 γρ. κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ ντοματοπελτέ Pummaro
- 2 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- 4 καρφ. γαρύφαλλου
- 10 κόκκους πιπεριού
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.σ μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- Αλάτι – πιπέρι
Για τους λουκουμάδες ψωμιού
- 200 γρ. μπαγκέτα
- 200 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- 1 αβγό
- ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 – 2 κ.σ αλεύρι
- Αλάτι – πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Γιαούρτι
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο σε κυβάκια, τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, τα μικρά κρεμμύδια ολόκληρα, αλάτι – πιπέρι και τα μπαχαρικά (δαφνόφυλλα, πιπέρι, γαρίφαλο) σε πουγκί και σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο προς το τέλος μαζί με το φασκόμηλο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ντοματοπελτέ και 1 ζωμό βοδινού. Ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το πουγκί με τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.
Για να συνοδέψουμε το ραγού μας μπορούμε να φτιάξουμε λουκουμάδες ψωμιού. Κόβουμε σε κομμάτια μια μπαγκέτα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το γάλα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να το ρουφήξουν. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι – πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αβγό και ελάχιστο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τους λουκουμάδες μας. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και βάζουμε 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο και τους τηγανίζουμε περίπου 5 λεπτά για να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Σερβίρουμε το φαγητό μας σε ένα βαθύ πιάτο με τους λουκουμάδες ψωμιού στο πλάι, λίγο γιαούρτι και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.