ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Στάθη Κουτέρη
Ημέρα προβολής: 26/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 3 μερίδες
- 80 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 30 γρ. βούτυρο Lurpak
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 2 χοντρά καρότα
- 3 κολοκυθάκια φρέσκα
- 2 μανιτάρια λευκά
- 2 φλ. λευκό κρασί
- 200 γρ. ζωμό λαχανικών
- 50 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
- 50 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ηλιέλαιο και βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το ρύζι και το καρότο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το ριζότο να μαγειρευτεί, για 12-15 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά του. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό λαχανικών, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ριζότο να μαγειρευτεί, μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε το ριζότο λαχανικών και πασπαλίζουμε με τριμμμένο τυρί και πιπέρι.