ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ
2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΤRATA (200 ΓΡ.)
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
2 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
1 ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente, χωρίς να τα στραγγίσουμε.
Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο με το δενδρολίβανο. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε στη σάλτσα με τρυπητή κουτάλα τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Έπειτα βάζουμε την γλυκιά πάπρικα, τον χυμό λεμονιού, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε τις πικάντικες σαρδέλες στραγγισμένες και σερβίρουμε.